Amsterdam wint 1 miljoen voor ontwikkeling onderwijsgame

Geplaatst door OCO op 10 november 2006

De gemeente Amsterdam wint 1 miljoen euro om daarmee het onderwijsspel ‘Frequentie 1550’ verder te laten ontwikkelen door middelbare scholieren. De prijs wordt vandaag uitgereikt door staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip op het eNederland congres in Zeist.

Het spel wordt verder ontwikkeld in het ‘Games Atelier’, een samenwerkingsproject van de Gemeente Amsterdam, Waag Society, KPN en twee Amsterdamse middelbare scholen: de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

In het Games Atelier maken leerlingen uit het voortgezet onderwijs zelf educatieve games die gespeeld worden met behulp van mobiele telefoons, internet en GPS. Doel van het project is het oplossen van knelpunten bij het inzetten van games als leervorm, zoals het verbeteren van kennis en ervaring van docenten, beschikbaarheid van betaalbare en didactisch hoogstaande voorbeeldgames en een goede aansluiting op het onderwijs curriculum.

In 2005 is met scholieren van de IVKO in Amsterdam en KPN de pilot Frequentie 1550 gespeeld. Bij dit mobiele stadsspel stond Amsterdam in de Middeleeuwen centraal. Als onderdeel van het vak Geschiedenis werden groepen leerlingen toegerust met mobiele telefoons en gingen zij als personages uit de middeleeuwen op pad door de stad om vragen te beantwoorden en opdrachten te vervullen.

Het project Games Atelier gaat in 2007 van start en duurt twee jaar. Het project start op vijf Amsterdamse schoollocaties. In het tweede jaar zullen landelijk vele scholen meedoen.

Frequentie 1550

De Waag

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog