College voor ouders over matching

Geplaatst door OCO op 2 december 2015
Dinsdagavond 8 december 2015 geeft professor Bas van der Klaauw op verzoek van OCO een speciaal college aan ouders over matching. De avond is bedoeld om ouders te informeren over de achtergronden van matching, er is gelegenheid tot vragen en (beperkte) gelegenheid voor discussie.

Onderzoek naar matching

Van der Klaauw heeft samen met Gautier, Oosterbeek en De Haan onderzoek gedaan naar loting in Amsterdam en daar de afgelopen jaren verschillende rapporten over uitgebracht. 8 december geeft Van der Klaauw toelichting op de onderzoeken en uitleg over het matchingsysteem wat – na maatschappelijke discussie – in het voorjaar gebruikt zal gaan worden: in vaktermen deferred acceptance single tie break (DA-STB), ook wel aangeduid als matching met centrale loting. Dit is een andere vorm van matching dan vorig jaar is toegepast.

Toegang gratis, aanmelden verplicht

Het college van Bas van der Klaauw is gratis toegankelijk voor ouders en andere geïnteresseerden, aanmelden is verplicht. De bijeenkomst vindt plaats in zaal 2A-00 op de 2e verdieping van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit (VU), De Boelelaan 1105. Het college start om 19.30 uur.

Update: download college

Hier is het college voor ouders door Bas van der Klaauw over matching te downloaden.