De Zomerschool in Amsterdam West heeft nog plek in groep 6, 7 en 8. Meld uw kind snel aan!

Geplaatst door Rosalie Anstadt op 5 juni 2023
Zit uw kind in de bovenbouw? Meld hem of haar dan vóór vrijdag 30 juni 2023 aan voor de Zomerschool in Amsterdam West. Op de Zomerschool krijgen kinderen tijdens de zomervakantie les in taal en rekenen en doen ze verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. De zomerscholen worden georganiseerd op de Timotheusschool en de Goeman Bogesiusschool in Amsterdam Nieuw-West. Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2023. Deelname is gratis.

Wat is de Zomerschool Amsterdam?

Op de Zomerschool Amsterdam krijgen kinderen les in taal en rekenen en doen ze verschillende activiteiten (sport, cultuur en natuur). De lessen sluiten aan op wat leerlingen het afgelopen schooljaar hebben geleerd. Op die manier gaan zij goed voorbereid het nieuwe schooljaar 2023/2024 in.

De doelen van de Zomerschool Amsterdam zijn:

  • versterken taalvaardigheid (woordenschat, lezen, schrijven, spreken)
  • vergroten kennis van de wereld (algemene ontwikkeling)
  • voorkomen stilstand of achteruitgang tijdens de lange zomervakantie
  • versterken sociale vaardigheden

De groepen op de Zomerschool zijn klein, maximaal vijftien leerlingen. Voor iedere groep staat een professionele leerkracht en een ondersteuner. In groep 7 en groep 8 worden de leerkrachten geassisteerd door studenten van de Universitaire Pabo.

Voor wie is de Zomerschool Amsterdam?

De Zomerschool Amsterdam is voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 uit Amsterdam West. Groep 3 tot en met 5 zit inmiddels vol. Maar in de groepen 6, 7 en 8 zijn nog plekken vrij. Schrijf je kind dus snel in via zomerschool-amsterdam.nl.

Waar en wanneer?

Groep 6

Maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2023

Locatie: De Timotheusschool, Sam van Houtenstraat 2 | 1067 JM Amsterdam

Groepen 7 en 8

Groep 7: maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2023

Groep 8: maandag 31 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2023

Locatie: Goeman Bogesiusschool, Aalbersestraat 35 | 1067 EZ Amsterdam

Zomerschool is gratis!

De Zomerschool is gratis. Groepen 7 en 8 maken soms gebruik van openbaar vervoer. Daarvoor moeten leerlingen een OV-chipkaart meenemen. Vóór de start van de Zomerschool ontvangt uw kind een rooster en informatiebrief. Zo weet u precies wanneer u een OV-chipkaart moet meegeven.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog