‘Het vmbo is niet bitter…!’

Geplaatst door OCO op 6 april 2009

Dinsdag 31 maart 2009, 16:30u, het NOVA College. De dag van het eindevenement van het project ‘Het Vmbo is niet bitter’. De uitvoering van de OCO-prijs, gewonnen door oud-Vmbo-er Nirphania Vorzillo.

Vol programma
Van de 65 genodigden zijn in totaal 42 mensen gekomen. De meeste van hen waren ouders, broers zussen of oma’s van de leerlingen zelf, aan wie de leerlingen wilden laten zien dat ze trots op zichzelf konden zijn.

Na het drinken van een aperitief in het Meeting Point, werd iedereen welkom geheten door MC Shady. Daarna werden de gasten door twee Vmbo-leerlingen rondgeleid door de school, langs theorie- en praktijklokalen. Ook kregen zij letterlijk ‘een kijkje in de keuken’ door te zien hoe het 3-gangenmenu door de leerlingen van 3h1 en 4h1 werd klaargemaakt in de leskeuken.

Vervolgens nam iedereen plaats aan kleurig gedekte tafels in het lesrestaurant en kreeg van het serveerteam een drankje ingeschonken. De keuze voor de gerechten op het menu werd toegelicht; kleurrijk, internationaal en gerechten die de leerlingen grotendeels zelf konden bereiden. De tomatensoep en de roti met kip (recept oma Revelyno) werden met smaak opgegeten. Voordat het nagerecht (brownie met vanilleijs) werd geserveerd, kregen de leerlingen van Cornélise Smids-Pastor (OCO) een deelnamecertificaat en een presentje uitgereikt. Ook werden meester Rous, meester Moerbeek en meester Morrien uitgebreid bedankt voor hun begeleiding.

…maar wat is het Vmbo dan wel?
Tijdens het evenement konden gasten meedoen aan een prijsvraag door te stemmen op een nieuwe naam voor het Vmbo-project. Volgens twee mensen is het Vmbo niet bitter maar ‘verrassend’, acht gasten vinden het Vmbo ‘kleurrijk’ en twee kozen voor ‘helemaal leip’. Tegen acht uur werd de avond afgesloten met het opnoemen van de overige dertien reacties; bitterzoet, elke dag anders, inspirerend, leerzaam en gezellig, smullen maar, onvergetelijk, doelgericht, altijd anders en leuk, vet lekker, ontspannen!, beter!, is opgebloeid en al het bovenstaande…. De prijs, een kookboek van Jamie Oliver met boekstandaard, werd gewonnen door de tweelingzus van Nirphania. Men vroeg zich natuurlijk wel even af of dit toeval kon zijn.

Het was voor de gasten inspirerend, leerzaam en verrassend om de leerlingen in actie te zien, in hun toekomstige beroep. Met dit evenement hoopt OCO in samenwerking met het NOVA College een positieve bijdrage te hebben geleverd aan de beeldvorming rondom het Vmbo.

Met dank aan alle leerlingen die mee hebben gedaan van 3h1 en 4h1.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog