Inspraak ouders over aanmelding voortgezet onderwijs

Geplaatst door OCO op 19 augustus 2008

De kernprocedure is bedoeld voor basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, om de overgang beter te laten verlopen. Voor alle kinderen een plek! De kernprocedure wordt elk jaar geƫvalueerd met basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs. Ook dit jaar zorgt OCO ervoor dat ouders ook een stem hebben.

Wat is de kernprocedure?
De gemeente Amsterdam en de Amsterdamse scholen hebben afspraken gemaakt om de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze afspraken heten ‘de kernprocedure’.

Wat vindt u ervan?
Doel van de kernprocedure is dat elk kind uit groep 8 een plek vindt op een school voor voortgezet onderwijs. Dit jaar was er veel oproer over het aantal plaatsen op vooral bepaalde scholen voor VMBO en categoriale Gymnasia. Op meer scholen dan voorheen moest geloot worden.

Hoe ervaren ouders deze aanmeldingsprocedure? Waar hebben zij het moeilijk en wat vinden zij goed? De kernprocedure is immers helemaal niet geschreven voor ouders, maar zij moeten wel in de planning meedraaien: eerst een goede school uitzoeken, dan de CITO afwachten, dan aanmelden bij de school, eventueel testen, dan misschien loten, en dan misschien een nieuwe school selecteren? Hoe gaat dat allemaal? Hoe ziet de ouder dat? Wat vinden de kinderen er van?

Hiervoor roepen we uw hulp in!
Graag horen we van u wat de knelpunten en goede ervaringen zijn met deze procedure. Heeft u iets te zeggen over de aanmeldingsprocedure voor een school van het voortgezet onderwijs? Laat het ons weten. U kunt op verschillende manieren uw mening geven:

  • U kunt op deze website een aantal vragen beantwoorden en uw mening geven. Kijk hier voor de vragenlijst.
  • U kunt via email uw eigen ervaringen meegeven. Email uw bevindingen aan info@onderwijsconsument.nl
  • U kunt bellen met een medewerker van OCO om uw ervaringen te vertellen. Belt u met 020-3306320

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog