Jeugdplatform Amsterdam verwelkomt eerste leden

Geplaatst door Floor Kaspers op 31 oktober 2014
We hebben de eerste leden van het splinternieuwe Jeugdplatform Amsterdam kunnen verwelkomen. Drie jongeren en vijf ouders met kinderen van verschillende leeftijden, met diverse problematieken en zorgbehoeftes. We zijn blij met deze gevarieerde groep, maar er is natuurlijk nog plaats voor veel meer jongeren en ouders. Daarom roepen wij onze lezers op om dit platform onder de aandacht te brengen. Dus zegt het voort!

Jeugdplatform Amsterdam

Het Jeugdplatform Amsterdam wordt met ingang van 1 januari 2015 een formele adviesgroep binnen de gemeente. Deze is de stem van het platform en geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen ouders, maar ook jongeren zien wij graag vertegenwoordigd in de adviesgroep.
Het platform zal tal van activiteiten organiseren die leiden tot goede belangenbehartiging op het gebied van zorg en passend onderwijs. Bijvoorbeeld bijeenkomsten, het monitoren en uitpluizen van ervaringen in de zorg, en er komt een loket waar ouders en jongeren terecht kunnen met hun vragen.  Het Jeugdplatform wordt hierbij ondersteund door de drie samenwerkende organisaties, Cliëntenbelang Amsterdam, Stichting Alexander en OCO. Het Jeugdplatform krijgt een formele adviesfunctie binnen de gemeente.

Ook meepraten?

Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan het platform. Jongeren en ouders bepalen zelf de manier waarop we in gesprek gaan. De vorm staat niet vast; je kunt digitaal, eenmalig, over één bepaald onderwerp of in de wijk meepraten over het beleid.

Interesse?

Laat het even weten, dan krijg je een uitnodiging voor de eerstvolgende bijeenkomst. Stuur een mailtje naar Sophie Pennington de Jongh via sophie@clientenbelangamsterdam.nl  of app/bel/sms haar op 06 15 27 26 45.
Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdplatform.

Meer artikelen over Blog