Kies nu voor je toekomst met kiesvoorlater.nl

Geplaatst door OCO op 12 april 2007

Denk je erover om te stoppen met school en vraag je je af of dat wel zo verstandig is? De website www.kiesvoorlater.nl is een nieuwe site die je helpt bij het maken van een goede keuze over je toekomst.

Startkwalificatie
Steeds meer jongeren stoppen met school voordat ze hun diploma hebben gehaald. Dit wordt ook wel voortijdig schoolverlaten genoemd. Met een startkwalificatie heb je meer kans om een baan te krijgen en te behouden.
Een startkwalificatie is een diploma van HAVO, VWO of MBO op minimaal niveau 2. Een certificaat van het praktijk-onderwijs of MBO niveau 1 aangevuld met een arbeidscontract voor minimaal een half jaar geldt ook als een startkwalificatie. Het is dus belangrijk dat je je school afmaakt, wil je later een baan vinden die bij je past en waar je lekker je eigen geld mee kan verdienen.

Stoppen met school, dus ook met je toekomst?
Vroeg stoppen met school doe je niet voor de lol. Daar heb je een reden voor. Misschien weet je niet welke vervolgopleiding je moet kiezen, heb je de verkeerde beroepsopleiding gekozen, of heb je het niet meer naar je zin op school. De site helpt je na te denken en geeft je informatie over doorgaan met school of het vinden van een baan, waarin je kunt leren en werken tegelijk. Op de website vind je ook adressen van organisaties bij jou in de buurt die je kunnen helpen en begeleiden op het gebied van school en werk.

Kijk op www.kiesvoorlater.nl.

Meer artikelen over Blog