Klas boven gaspijp, school dicht

Geplaatst door OCO op 30 oktober 2008

In Amsterdam-Noord zijn de afgelopen dagen noodlokalen van drie scholen buiten gebruik gesteld nadat is gebleken dat ze boven een gasleiding waren gebouwd. Bouwen boven een gasleiding mag niet, omdat bij een eventueel lek gas zich kan ophopen en exploderen.

Basisschool De Bongerd
Basisschool De Bongerd aan de Strekkerweg is geheel ontruimd en staat momenteel leeg. De school staat in een nieuwbouwwijk en zat in afwachting van een definitief schoolgebouw in zeven noodlokalen, die boven een gasleiding staan. De 145 kinderen zijn ondergebracht bij scholen in de buurt, zoals de Berkelierschool en de Klimopschool. Waarschijnlijk worden de lokalen van De Bongerd voor de kerstvakantie verplaatst.

Buikslotermeerschool
45 leerlingen van de Buikslotermeerschool hebben vandaag vrij gekregen in verband met een interne verhuizing. Twee lokalen staan op een gasleiding.

Bredero College locatie Buiksloterweg
Het Bredero College, locatie Buiksloterweg, heeft zes lokalen boven een gasleiding buiten gebruik gesteld. Hier wordt de gasleiding omgeleid.

”We willen elk risico uitsluiten,” zegt een woordvoerder van stadsdeel Noord. In dit stadsdeel worden alle tijdelijke locaties van scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken bekeken. In navolging van Noord doet de gemeente onderzoek naar alle noodlokalen in de stad.

Meer artikelen over Blog