Parool: Rietlanden wordt een dependance

Geplaatst door OCO op 19 juni 2011

Als 80% van de ouders er voor kiest zal de Flevoparkschool basisschool De Rietlanden overnemen. Omdat het aantal leerlingen van De Rietlanden al jaren daalde, besloot schoolbestuur Amos de school te sluiten. De leerlingen zouden worden verspreid over buurtscholen, maar ouders verkeerden daarover vorige week nog in onzekerheid.

Het openbare schoolbestuur Stichting Samen Tussen Amstel en IJ (Staij), met diverse scholen in de buurt, stelt nu voor van De Rietlanden een dependance van de Flevoparkschool te maken. Die school kampt ook met een daling van het aantal leerlingen en kreeg het predicaat zwak van de inspectie, maar is volgens Staij-directeur Bertus Voortman snel aan het verbeteren. Hij verwacht dat de school volgende week een voldoende van de inspectie zal krijgen: “En ik zou het niet doen als de nieuwe directeur deze overname niet aankon.” De Rietlanden verliest zijn naam, maar de leerlingen blijven in het gebouw zitten en de kwaliteit van het onderwijs zal worden verbeterd.

Volgens Amos staat het ouders vrij een andere school te kiezen, maar Staij doet dit alleen als tachtig procent van de ouders voor de Flevoparkschool kiest. Woensdag is een informatieavond.

Meer artikelen over Blog