Persoonlijke coach voor leerlingen van groep 8 in Amsterdam Zuid

Geplaatst door OCO op 17 oktober 2012

Indien uw kind in groep 8 van de basisschool zit, is er grote kans dat hij of zij de overstap naar de middelbare school maakt. Dit is een belangrijke stap en er breekt dan een spannende periode aan voor u en uw kind. In deze periode probeert u uw zoon of dochter zoveel mogelijk te steunen. Wellicht kan de steun van een persoonlijke coach, naast uw eigen steun, goed van pas komen.

Wat is een persoonlijke coach?
Een coach is een enthousiaste hoogopgeleide vrijwilliger die er speciaal is voor het kind. Met de coach kan wekelijks een uur worden afgesproken. Tijdens deze afspraken wordt er geholpen met huiswerk, maar er worden ook leuke dingen met het kind gedaan. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan een museum. Het doel van de coach is het kind zo goed mogelijk op school te laten presteren. De coach steunt het kind gedurende een periode van anderhalf jaar. Het kind en de ouders kunnen zelf aangeven waarvoor de hulp van de coach nodig is en wat voor coach het best bij het kind past.

Wie komt er voor in aanmerking?
Een kind komt in aanmerking voor een persoonlijke coach indien hij of zij:
– in stadsdeel Zuid woont en in groep 8 van de basisschool zit;
– hulp nodig heeft bij het schoolwerk;
– meer kan dan hij of zij nu laat zien;
– ondersteuning nodig heeft om een goede start te kunnen maken op de middelbare school.

Welke scholen?
Het jongerenwerk van Combiwel biedt coaches aan leerlingen die in groep 8 van een van de onderstaande basisscholen in Amsterdam Zuid zitten:

– Olympia
– De Amsterdamse Montessori School
– De Avonturijn
– Oscar CarrĂ©
– 2e Dalton
– 3e Dalton
– Elout
– Europaschool
– De Nautilus
– De Notenkraker
– De Springstok

Meer informatie en aanmelding
Bent u van mening dat uw kind de steun van een persoonlijke coach kan gebruiken bespreek dit dan eerst met de leerkracht van uw kind en neem daarna contact op met: Younited, jongerenwerk van Combiwel, Meriam Tjin A-Lim. Emailadres: m.tjinalim@combiwiel.nl. Telefoonnummer: 06-12448126.

Meer artikelen over Blog