Promotie lekkerste vmbo-school van Nederland

Geplaatst door OCO op 14 januari 2010

Op donderdag 21 januari 2010 van 17.00 tot 20.00 is de open dag van de Hubertus Vakschool voor horeca, toerisme, brood & banket (vmbo) in Amsterdam-West. Het belooft de drukst bezochte open dag van Amsterdam te worden. Dit is te danken aan 18 leerlingen van de derde klas vmbo die basisschoolleerlingen persoonlijk zijn gaan uitnodigen.

Voor dit speciale leerproject bezochten zes groepjes van 3 vmbo-leerlingen in totaal 24 basisscholen. Ze gaven voorlichting aan zo’n 600 leerlingen van groep 8 en nodigden hun uit voor een kijkje op de open dag van de Hubertus.

Zelfgemaakte traktaties
De Hubertus leerlingen hadden persoonlijk traktaties gebakken en aantrekkelijke posters voor de open dag gemaakt om in de basisscholen op te hangen. Compleet uitgedost in hun professionele praktijkuniform gaven zij vervolgens een presentatie over de school.

Onderwijs en praktijk komen samen
Om goed voorbereid deze presentaties te kunnen geven, hebben de leerlingen een speciale presentatietraining gevolgd. De posters, traktaties en presentaties zijn door hun leraren beoordeeld en tellen mee voor het rapport. Als dat geen mooi onderwijs is.

Om te kunnen investeren in de kwaliteit van de posters en de traktaties hebben de leerlingen op 6 januari een lening afgesloten bij de Rabobank op het Bos en Lommerplein. Geld dat zichzelf terugverdient door de hopelijk hoge bezoekersaantallen op donderdag 21 januari. De Rabobank complimenteerde de leerlingen met hun enthousiasme en de professionaliteit waarmee zij het project rond de open dag aanpakten.

Open dag bezoeken?
Behalve donderdag 21 januari is er open open dag op dinsdag 09 maart 17:00-20:00 uur. Je kunt ook naar de inloopmiddag komen, op woensdag 14 april 2010 van 15:00-17:00 uur.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog