Wanneer zijn de open dagen voor het MBO in Amsterdam in 2018?

Voor komend studiejaar 2018-2019 moeten MBO-studenten zich aanmelden vóór 1 april 2018. Na eerdere open dagen houden alle Amsterdamse MBO-instellingen nog één keer een open dag voorafgaand aan deze uiterste aanmelddatum. Informeer op de open dagen ook naar de verplichte intake activiteiten.

Intake activiteit en studiekeuzeadvies

Je hoeft nog niet zeker te zijn van je keuze. Je mag je voor verschillende opleidingen aanmelden als je nog twijfelt. Veel instellingen stellen deelname aan een intake verplicht. Na de intake krijg je een studiekeuzeadvies waarin je hoort of de opleiding bij je past. Sommige opleidingen hebben beperkt plaats en hanteren de volgorde van aanmelding, check dit op de websites van de opleidingen.

Open dagen MBO Amsterdam

Veel MBO instellingen hebben al één of meer open dagen achter de rug. Als voorbereiding op de uiterste aanmelddatum 1 april 2018 organiseren alle MBO instellingen nog een laatste open dag. Sommige instellingen organiseren ook meeloopdagen.

De vet weergegeven namen vormen links naar de homepages van de websites van de onderwijsinstellingen. De rode links bevatten extra info. De open dagen hieronder zijn chronologisch weergegeven. Let op dat de extra meeloopdagen van ROC TOP en het ROCvA al eerder zijn.

Wellantcollege De Rode Pieper

Zaterdag 10 februari 2018
10.00 – 14.00 uur
Op de website van Wellantcollege De Rode Pieper is meer info te vinden over de aanmelding en het intakegesprek.

Mediacollege Amsterdam (Ma)

Woensdag 21 februari 2018
15.00 – 20.30 uur
Op de website van het Ma is meer info te vinden over de open dag en over de intake en aanmeldprocedure.

Hout- en Meubileringscollege (HMC)

Donderdag 8 maart 2018
13.00 – 17.00 uur
Op de website van het HMC is meer info te vinden over de open dag en over de intakeactiviteiten.

Wellantcollege Linnaeus

Woensdag 14 maart 2018
16.00 – 20.00 uur
Op de website van Wellantcollege Linnaeus is meer info te vinden over de aanmelding en het intakegesprek.

ROC TOP

Donderdag 15 maart 2018
16.00 – 20.00 uur
Open Huis in Amsterdam (en Almere)

Op de website van ROC TOP is meer informatie te vinden, over de meeloopdag op donderdagmiddag 15 februari 2018, over het aanmeldproces met info over de talentscan (intakeactiviteit).

ROC van Amsterdam (ROCvA)

Dinsdag 20 maart 2018
16.00 – 20.00 uur
Open dag in Amsterdam (en Hoofddorp, Diemen, Amstelveen, Hilversum)

Op de website van het ROCvA is meer informatie te vinden, over aanmelden voor de open dag, over meeloopdagen in februari en maart. De website bevat ook een pagina over aanmelding & toelating met info over kennismakingsactiviteiten (intakeactiviteit) en studiekeuzeadvies

Aanmelden voor 1 april

De studenten die beginnen met een MBO opleiding die start in augustus 2018 moeten zich aanmelden voor 1 april in verband met de nieuwe regels over het toelatingsrecht.

Ga je in Amsterdam naar school en heb je vragen over het MBO? Bel of WhatsApp dan OCO (zie nummers bovenaan deze pagina). Studenten buiten Amsterdam kunnen met vragen terecht bij het JOB, ouders buiten Amsterdam bij Ouders & Onderwijs.