Talent Event 2016

Geplaatst door Monique Erkens op 26 september 2016
Welke baan of opleiding past het beste bij jouw talent? Op donderdag 29 september 2016 wordt voor de achtste keer het Talent Event georganiseerd. Het Talent Event wordt georganiseerd voor jongeren tussen 16 en 27 jaar in de regio Amsterdam en groeit met de jaren.

Aanleiding

Het Talent Event werd georganiseerd om de regio Amsterdam aantrekkelijk te maken voor internationale talenten om een studie te volgen en ze daarna in Amsterdam te houden voor banen. Nu richt het Talent Event zich op Amsterdamse jongeren met of zonder startkwalificatie. Talent Event is een idee van de Amsterdam Economic Board, VU, UvA, HvA en InHolland en wordt georganiseerd door het Jongerenpunt, Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en Bureau Leerplicht.

Aanwezigen

Talent Event is er voor zowel jongeren als werkgevers. Dit jaar hebben verschillende werkgevers, opleidingen en organisaties zich aangemeld om deel te nemen aan het Talent Event. Werkgevers en onderwijsinstellingen zullen hun organisatie op een eigen manier onder de aandacht brengen.

Wat is er te doen?

Jongeren kunnen langs onderwijsinstellingen lopen om kennis te maken met verschillende opleidingen. Daarnaast zijn er veel werkgevers uit Amsterdam en omgeving aanwezig met openstaande vacatures. Op het Talent Event kan je door een fotograaf een profielfoto laten maken voor je cv en kan je tips en tricks vragen om je cv te verbeteren. Wil je graag iets leren? Doe dan mee aan de verschillende workshops die aangeboden worden op het Talent Event.

Waar en hoe laat?

Het Talent Event vindt op plaats op donderdag 29 september 2016 in Sporthallen Zuid van 11:00 tot 16:00 uur. Het is vlakbij het Olympisch Stadion en goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Sporthallen Zuid
Burgerweeshuispad 54
1076 EP Amsterdam