Voorlichtingsfilmpjes over de overstap naar het voortgezet onderwijs

Geplaatst door OCO op 29 november 2020
OCO geeft ouders en leerlingen voorlichting over de overstap naar het voortgezet onderwijs in Amsterdam. Dit schooljaar kan OCO ouders helaas niet fysiek op school ontmoeten voor een voorlichting, in verband met de coronamaatregelen. Als alternatief biedt OCO drie korte voorlichtingsfilmpjes. De filmpjes kunt u op deze pagina bekijken. De filmpjes gaan over het schooladvies en de eindtoets, het maken van een schoolkeuze en de loting en matching. OCO verzorgt ook uitgebreidere webinars voor ouders en geeft leerlingen uit groep 8 fysiek voorlichting op school. Vragen? Bel de helpdesk via 020 330 63 20 of WhatsApp naar 06 1600 4600.

Voorlichtingsfilmpje 1: het schooladvies en de eindtoets
Voorlichtingsfilmpje 2: het maken van een schoolkeuze
Voorlichtingsfilmpje 3: de matching

Belangrijke data

Uiterlijk 1 maart 2021: definitief schooladvies
Tussen 8 en 19 maart 2021: voorkeurslijst inleveren
Donderdag 8 april 2021: bekendmaking school van plaatsing
Week van 19 april 2021: afname eindtoets
Uiterlijk 26 mei 2021: heroverweging schooladvies na hogere eindtoetsscore

In eerste instantie zou het schooladvies uiterlijk 5 februari 2021 definitief zijn. In verband met corona en de scholensluiting is daar 1 maart 2021 van gemaakt. Dit zorgt voor minder druk bij leerlingen en scholen.

Nieuwsbrief

Zijn er belangrijke wijzigingen? Of wilt u extra tips? OCO houdt ouders op de hoogte via de nieuwsbrief over de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Webinar

Misschien geven de korte voorlichtingsfilmpjes geen antwoord op al uw vragen. Doe dan mee aan een uitgebreidere webinar via Zoom. Een webinar duurt een uur. Tijdens een webinar krijgt u extra uitleg en kunt u uw vragen stellen via de chat. De vragen worden direct beantwoord. In december 2020 en januari 2021 vinden verschillende webinars plaats. Aan iedere webinar kunnen maximaal 100 ouders meedoen. Wilt u aansluiten? Stuur dan een mail naar Lidewij Koren.
Meer artikelen over Blog