Ouderinitiatief Vrije School Amsterdam Noord succesvol

Geplaatst door Menno van de Koppel op 13 juni 2014
Applaus voor de initiatiefgroep Vrije School Amsterdam Noord met in het midden Nicoline Vink
De Vrije School in Noord komt er alsnog. Nadat afgelopen maanden de deuren waren dichtbleven door een procedurefout van de gemeente, krijgt de school nu alsnog onderdak.

Vrije school onder schoolbestuur openbaar onderwijs

De Stichting Openbaar Onderwijs Noord, één van de drie grote schoolbesturen in Noord, heeft de helpende hand geboden en biedt vanaf september in vijf lokalen in de Buikslotermeerschool onderdak aan dit ouderinitiatief. Bestuurslid Joost Korver van de stichting Openbaar Onderwijs Noord zegt:

“We hebben gezien dat Noord verandert. Er komen steeds meer creatieve ouders, mensen die goed passen bij het onderwijs van een Vrije School.”

Nicoline Vink van de Vrije School is erg blij met deze oplossing: “Zo kunnen we toch nog na de zomervakantie beginnen. We denken dat dit een goede oplossing is om toch Vrije Schoolonderwijs aan te bieden, waar duidelijk wel vraag naar is.”

Tijdelijk gehuisvest in lokalen Buikslotermeerschool

De inschrijvingen stromen inmiddels binnen. “Binnen een week zijn er tachtig kinderen ingeschreven, dat geeft wel aan dat er wel animo is”, zegt Vink.

De school zou eerst van start gaan als een dependance van het Geert Groote College in Zuid, maar daar werd met deze oplossing van afgezien. Vink: “Wel komt directeur Sascha Holthaus van Geert Groote een dag bij ons werken. We zijn heel blij met deze hulp.” De lokalen in de Buikslotermeerschool zijn voor een jaar beschikbaar, daarna krijgt de school een eigen gebouw volgens Korver.

Meer artikelen over Blog