VU lanceert VU Studiemessenger

Geplaatst door OCO op 21 augustus 2007

Vanaf deze zomer kun je ook via msn uitvinden of de Vrije Universiteit voor jou een passende bacheloropleiding in huis heeft. De VU gaat namelijk als eerste Nederlandse universiteit van start met een eigen VU studiemessenger. De universiteit voorziet zo scholieren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs op een laagdrempelige, interactieve wijze van informatie over de opleidingen aan de VU.

Wie zich via de website van de VU oriënteert op zijn studiekeuze, kan sinds kort via de optie ‘stel je vraag via msn’ rechtstreeks in contact komen met een studievoorlichter. Je moet wel zelf over een msn-account beschikken om de voorlichter toe te kunnen voegen aan je contactpersonen. In vergelijking met gewoon e-mailen is chatten sneller, directer en laagdrempeliger.

Meer dan 90% van de bovenbouwleerlingen gebruikt msn-messenger. Bij het testen van de VU studiemessenger lieten de scholieren weten de nieuwe vorm van studievoorlichting te waarderen, onder meer vanwege de laagdrempeligheid. De vragen die via de messenger binnenkomen, zijn uiteenlopend van aard, maar wel studiegerelateerd, en kort geformuleerd.