Wil jij 2500 euro winnen met jouw idee?

Geplaatst door OCO op 8 april 2008

Woon je in Amsterdam en ben je tussen de 12 en 23 jaar? JAA! (Jongeren Actief voor Amsterdam) daagt je uit om een idee te bedenken waardoor jongeren in Amsterdam meer met elkaar samenleven. Heb jij het meest creatieve, waardevolle en best uitvoerbare plan? Doe dan mee aan de wedstrijd en win geld om jouw idee uit te voeren!

Hoe pak je dat aan?
Kijk eens kritisch naar jouw omgeving. Wat zie je daar? Op school, in de klas, in de buurt, op de sportclub, in jouw jongerencentrum en in de stad, hoe gaan de mensen daar met elkaar om? Staan jongens en meisjes altijd apart op het schoolplein? Leven etnische culturen in de wijk gescheiden van elkaar? Of vind je het jammer dat in de tram niemand met elkaar praat? Als je eenmaal een probleem hebt gesignaleerd bedenk je zoveel mogelijk gekke manieren om dit probleem op te lossen. Deze ideeen mogen dus orgineel en gek zijn, maar moeten wel serieus ingaan op een probleem rondom samenleven in jouw omgeving. Het meest creatieve, goede en best uitvoerbare idee werk je uit tot een echt projectplan. De bedenkers van de drie beste ideeen krijgen geld om hun plan echt uit te voeren, natuurlijk krijg je daar hulp bij van het projectteam van JAA!.

Prijsuitreiking
Op 23 mei 2008 worden de winnaars van de participatiewedstrijd bekend gemaakt in Club Cineac. Jij, je vrienden en klasgenoten zijn allemaal uitgenodigd om in spanning af te wachten wie die felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen. Natuurlijk wordt de spanning wat verlicht door een optreden van misschien wel jouw favoriete artiest.

Waaraan moet je idee voldoen?

  • Jouw idee moet het ‘samenleven’ in je omgeving verbeteren
  • De activiteit vindt plaats in Amsterdam
  • Aan de activiteit doen jongeren mee
  • Jouw idee kan nog in 2008 worden uitgevoerd
  • Voor je plan zijn geen vergunningen nodig
  • Je moet je idee zelf kunnen organiseren

Idee insturen? Hoe en wanneer?
Heb je een idee? Stuur dan een mail naar info@jongamsterdam.nl. Je krijgt dan een werkplanformulier opgestuurd via de mail. Als je geen internet hebt, kan je bellen naar het nummer 020 422 60 51. Dit formulier stuur je voor 1 mei 2008 op naar:
JAA!
Stadhouderskade 141
1074 BA Amsterdam

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog