As Siddieq voldoet weer aan wet

Geplaatst door OCO op 1 april 2010

De Inspectie van het Onderwijs heeft in een rapport aan het ministerie van Onderwijs gemeld dat de Islamitische basisschool As Siddieq zich weer aan de wet houdt.

De bekostigingssanctie die voor de school is genomen, wordt daarom ingetrokken. De sanctie werd genomen, nadat de Inspectie constateerde dat As Siddieq niet voldeed aan de wettelijke eisen op het gebied van actief burgerschap en sociale integratie. De sanctie betrof het opschorten van 5 procent van de Rijksbekostiging.

Minister Rouvoet verwelkomt de stappen die As Siddieq heeft genomen om weer aan de verplichtingen voor burgerschapsvorming te voldoen. “Het is goed nieuws voor de kinderen die naar As Siddieq gaan. Het toont aan dat het aankondigen en doorvoeren van bekostigingssancties effect sorteert; scholen weten dat het de overheid menens is als het gaat om de controle op het naleven van de wet en het aanbieden van goed onderwijs.”

De Inspectie blijft een vinger aan de pols houden bij As Siddieq, om te zorgen dat de nu ingezette verbeterde koers gevolgd blijft worden. De school is nog steeds een zwakke school en kan haar onderwijs dus nog verbeteren.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog