Ingreep in leerlingvervoer speciaal onderwijs

Geplaatst door OCO op 26 juni 2007

AT5 bericht dat gemeente Amsterdam vervoersbedrijf Connexxion beboet met 175.00 euro omdat het leerlingvervoer in het speciaal onderwijs ernstig tekortschiet. Connexxion nam begin schooljaar 2006/2007 het vervoer voor 1800 gehandicapte kinderen over van vervoersbedrijf Garskamp.

Wethouder Buyne voor de camera van AT5: “Op dit moment zijn er dermate veel klachten van ouders en kinderen dat ik buitengewoon ontevreden ben en vooral omdat dit niet de eerste keer is. Het gaat om gehandicapte kinderen die je met aandacht en zorg moet vervoeren en die kun je niet letterlijk langs de kant laten staan. Dat is te vaak gebeurd, de maat is vol. De korte termijn oplossing is dat kinderen met hun ouders op kosten van de gemeente, in samenspraak met de stadsdelen, per TCA taxi naar school worden gebracht.”

Connexxion heeft aangegeven dat er een groot tekort is aan chaufeurs en dat het druk bezig is met werven. Als het vervoer volgend schooljaar nog niet voldoende is volgen er meer boetes en overweegt de gemeente het contract te ontbinden.

Meer artikelen over Blog