OCO bezoekt Al Wafa met tips voor 10-minutengesprek

Geplaatst door OCO op 29 november 2012

Op woensdag 28 november 2012 was OCO aanwezig op de Al Wafa. OCO was hier naar aanleiding van de aankomende 10-minutengesprekken. De bijeenkomst vond plaats in de ouderkamer van de school. Er waren zo’n 25 ouders aanwezig met kinderen in verschillende groepen en van de verschillende locaties van de school. Geen van de ouders wist van het bestaan van OCO. De bijeenkomst werd dan ook gestart met een introductie van de organisatie zelf. Wat is OCO en wat doet OCO? OCO is er voor alle ouders met schoolgaande kinderen in Amsterdam. OCO geeft informatie en advies. Via telefoon, mail, spreekuur, maar ook via dit soort bijeenkomsten.

Tijdens deze bijeenkomst wilde OCO de ouders zo goed mogelijk voorbereiden op het 10-minutengesprek. Deze gesprekken vinden op elke basisschool plaats en over elke leerling. Op de ene basisschool duren de gesprekken langer dan op de andere. Sommige basisscholen voeren de gesprekken twee keer per jaar, andere scholen drie keer. Hoe belangrijk is zo’n gesprek eigenlijk? Welke vragen kunnen ouders stellen? Is het handig om een gespreksverslag te maken? Deze en andere vragen werden tijdens de bijeenkomst beantwoord.

Om de gegeven tips thuis na te kunnen lezen, gaf OCO onderstaande vraagkaart mee.

Na afloop van de bijeenkomst hebben de ouders de school sterren gegeven. De aanwezige ouders vulden de OCO-sterrenkaart in. Een mini-enquete waarin ouders de school op onderwijskwaliteit, mogelijkheid tot ouderbetrokkenheid, sfeer, gebouw en veiligheid beoordelen. Uit de resultaten blijkt dat de ouders tevreden zijn over de school. De meeste ouders gaven de school 4 van de 5 sterren. Met het schoolgebouw zijn de ouders minder tevreden. Zij beoordeelden het gebouw met 3 sterren. Bekijk hier de volledige uitslag.

Tips voor ouders bij 10 minuten gesprek

Meer artikelen over Blog