Pestweb

Geplaatst door OCO op 20 februari 2007

Pestweb is een landelijk expertisecentrum ter voorkoming en behandeling van pesten. Pestweb is er voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten die problemen ervaren op het gebied van pesten op school en/of in de woonomgeving.

De website Pestweb bevat veel uitleg en tips om pesten te verminderen voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Via de website van Pestweb kan ook online of per mail advies gevraagd worden.

Hulplijn Pestweb
Hulplijn Pestweb is een telefonische hulplijn voor kinderen die gepest worden. Deze hulplijn beantwoordt vragen, geeft advies en biedt een luisterend oor aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

De Hulplijn Pestweb is te bereiken op schooldagen van 14.00 tot 17.00 uur op de nummers:
0800 – 28 28 280, anoniem en gratis voor vaste nummers, en op
0900 – 2828 280, vanaf mobiele nummers.

Voor ouders en leerkrachten is Pestweb ook op maandagochtend telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 12.30 uur.

Pestweb bestaat vanaf 1 april 2004 en is voortgekomen uit de Onderwijstelefoon. Pestweb wordt gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs. Pestweb is een onderdeel van het Centrum voor School en Veiligheid, waarin ook het Project Preventie Seksuele Intimidatie (PPSI), Gay & School en Sociale Competentie zijn ondergebracht. Pestweb wordt uitgevoerd door het in Utrecht gevestigde onderwijsadviesbureau APS.

Meer artikelen over Links