Rietlanden gaat sluiten

Geplaatst door OCO op 19 april 2011

Gouden Ei moet sluiten vanwege een tekort aan leerlingen. “Vanwege het hoge percentage allochtone leerlingen kiezen ouders er niet voor hun kind op onze school te doen,” zegt directrice Annemieke van der Groen in het Parool. De school heeft momenteel 132 leerlingen terwijl een basisschool minimaal 193 leerlingen moet hebben.

De Rietlanden sluit aan het eind van dit schooljaar. Ouders zijn gisteravond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd. Voorgesteld wordt om de leerlingen van De Rietlanden over te plaatsen naar twee andere Amosscholen in de buurt: Insulinde in de Sumatrastraat of Valentijn in Soembawastraat. “Ouders zijn natuurlijk vrij in de keuze voor een school maar als ze willen, kunnen de bestaande klassen van De Rietlanden één op één over naar de nieuwe school, inclusief de juf of meester,” zegt Grada Huis van de Amos.

De Rietlanden kampte vooral met een imagoprobleem, zegt Huis. “Ouders hebben een beeld en daar is moeilijk verandering in te brengen. We hebben tevergeefs activiteiten georganiseerd in een poging dat beeld bij te stellen. Dit is gewoon een hele leuke school. De kinderen leren goed, de resultaten zijn goed.”

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog