6 oktober 2012: Vragen over school? Speeddaten met OCO

Geplaatst door OCO op 3 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober wordt de opvoed- en opgroeiweek afgesloten met een Infomarkt waar ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 12 jaar informatie krijgen over de jeugdvoorzieningen in Zuid en Amsterdam.

Diverse onderwijs- en opvoed- gerelateerde organisaties zijn aanwezig, zoals Stadsdeel Zuid, Kinderopvang, EduDivers, ABC (hoogbegaafdheid, Cito-toets, huiswerk) en OCO. Met onder andere Workshops voor ouders en kinderen en Speeddaten met OCO-medewerkers.

Wanneer, hoe laat en waar?
Zaterdag 6 oktober 2012, 11:30–15:00 uur.
ROC van Amsterdam, Europaboulevard 13,
1079 PC, Amsterdam.

Workshop ´Goede voorbereiding op het voorgezet onderwijs´ (12:15-13:00 uur)
Stelt u zich voor: u bent vader of moeder van een meisje van twaalf die na de zomervakantie naar de middelbare school gaat. negen kilometer fietsen,
waarvan twee langs grachten en drie langs gevaarlijke kruispunten. De school begint om kwart over acht, dus dat wordt heel vroeg opstaan. En in de winter in het donker fietsen. De school is groot, 1200 leerlingen, zes brugklassen. Zal zij niet verdrinken in de massa? Het voortgezet onderwijs is een spannende periode voor een beginnende puber… Hoe kunt u als ouder die overgang voor uw kind vergemakkelijken? In deze workshop krijgt u de tools.

Workshop ´Hoe motiveer ik mijn kind bij het leren en hoe volg ik de schoolprestaties’ (14:00-14:45 uur)
Kinderen leren op verschillende manieren. Zij imiteren hun ouders, zij imiteren hun vrienden en ontwikkelen leervaardigheden. In deze workshop staat centraal hoe kinderen leren en hoe de ouder het kind kan motiveren om beter te leren. Ook het volgen van de schoolprestaties komt aan bod.

Aanmelden workshops
Mw. S. Sisli, opgroeieninzuid@zuid.amsterdam.nl o.v.v. naam van de workshop. De workshops zijn gratis.