Week Tegen Pesten 2016

Geplaatst door Lidewij Koren op 14 september 2016
Van maandag 19 september tot en met vrijdag 23 september is het de landelijke Week Tegen Pesten. De Week Tegen Pesten vindt jaarlijks aan het begin van het schooljaar plaats. OCO beantwoordt tijdens de Week Tegen Pesten iedere dag een vraag van een ouder over pesten via de website.

Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten vindt aan het begin van ieder schooljaar plaats. Aan het begin van het schooljaar worden groepen gevormd en wordt voor een belangrijk deel bepaald hoe er de rest van het jaar met elkaar wordt omgegaan. Extra aandacht voor pesten kan vervelende situaties voorkomen.

Thema

De leerkracht staat dit jaar centraal tijdens de Week Tegen Pesten. Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten een belangrijke rol spelen in het effectief tegengaan van pesten in de klas. Leerkrachten kunnen tips vinden op de website www.weektegenpesten.com.

Televisie

De publieke omroep zendt tijdens de Week Tegen Pesten verschillende televisieprogramma’s over pesten uit. Leerlingen kunnen kijken naar de programma’s van Zapp, van maandag tot en met vrijdag vanaf 18.20 uur.

Stel uw vraag!

In de Week Tegen Pesten beantwoordt OCO iedere dag een vraag van een ouder over pesten via de website. Stel uw vraag via info@onderwijsconsument.nl of bel (020) 330 63 20

Maandag

Mijn kind klaagt over andere kinderen op school en is vaak verdrietig en bang. Hoe weet ik of er sprake is van pesten of plagen? En kan dit van invloed zijn op de schoolresultaten?

Lees het antwoord hier.

Dinsdag

Mijn kind wordt op school gepest. Ik heb hier al met de leerkracht over gesproken, maar ik vind dat er niet genoeg gebeurt. Ik wil graag een volgende stap zetten. Wat is nu verstandig?

Lees het antwoord hier.

Woensdag

Een klasgenoot plaatst gênante foto’s en filmpjes van mijn dochter online. Is het verstandig hier op te reageren? Kan de politie ingeschakeld worden? Wat zijn do’s en don’ts?

Lees het antwoord hier.

Donderdag

Mijn kind heeft overgewicht en wordt daar op school mee gepest. De leerkracht vindt dat het wel meevalt. Wat mag ik van de school verwachten? Houdt de inspectie ook toezicht?

Lees het antwoord hier.

Vrijdag

School wil een anti-pestprogramma inzetten. Waar kan ik meer over zulke programma’s lezen? Wat houdt het in, en is het bewezen effectief?

Lees het antwoord hier.