28 mei 2015 #Stapeldebat

Geplaatst door OCO op 18 mei 2015
Het Onderwijsverslag 2013-2014 van de Onderwijsinspectie dat in april verscheen meldde dat stapelen en opstromen afneemt in Nederland. Reden voor OCO om een #stapeldebat te organiseren op donderdagavond 28 mei om de stand van zaken in Amsterdam op te nemen en te bediscussiëren.
Toegang gratis, aanmelden verplicht!
(onderaan deze pagina)

Stapeldebat

Volgt Amsterdam de in het Onderwijsverslag 2013-2014 beschreven landelijke trend of bieden Amsterdamse scholen extra onderwijskansen? Zijn er grote verschillen tussen Amsterdamse scholen als het gaat om (tussentijdse) opstroom (naar een hoger niveau) of stapelen (van diploma’s)? Stemmen scholen hun aanbod af zodat er voldoende ruimte is voor laatbloeiers? Is stapelen nog wenselijk in het Nederlandse onderwijsstelsel wat leerlingen op jonge leeftijd ‘determineert’, of is maatwerk het nieuwe antwoord? Spelen overheidsbeleid, inspectietoezicht of marktwerking een rol? En hoe zit het met het voorkomen van afstromen en zittenblijven? 

Deelnemers

Bestuurders, rectoren/directeuren, decanen en (oud-)leerlingen van verschillende scholen in de stad komen aan het woord en uiteraard nemen ouders in de zaal volop deel aan de discussie. De Onderwijsinspectie is vertegenwoordigd en ook onderwijswethouder Simone Kukenheim neemt deel aan het debat.

Locatie

OCO is op eigen verzoek voor dit debat te gast in een school die onderwijskansen hoog in het vaandel heeft staan: Het Comenius Lyceum. De school is gevestigd aan de Derkinderenstraat 44, ligt vlakbij station Lelylaan en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis, aanmelden verplicht via onderstaand Google formulier.