Andere tijden op de Narcis Querido?

Geplaatst door OCO op 27 juni 2012

Op verzoek van de MR van de Narcis-Querido heeft OCO een ouderavond georganiseerd om ouders te informeren over de voor- en nadelen van invoering van andere schooltijden, en dan met name over het continurooster. Het continurooster wordt op steeds meer Amsterdamse scholen ingevoerd. Verschil met het standaard schoolrooster is dat leerlingen de hele dag op school blijven, ook tijdens de middagpauze. Alle leerlingen blijven over, de pauze is korter, en de leerlingen zijn eerder vrij.

Lees hier meer over het continurooster.

De opkomst was hoog. Lidewij van OCO gaf onafhankelijke informatie over andere schooltijden, het continurooster en andere modellen, en de voor- en nadelen ervan. De meeste ouders kwamen als voorstander, en veel van hen gingen aan het eind van de avond als voorstander weer weg. De directie en de leerkrachten bleven tegenstander. De discussie tussen ouders en school kwam goed op gang.

Twitterverslag

OCO_Tamar
Op bezoek bij Narcis Querido over de voor en nadelen van een rooster met andere tijden

OCO_Tamar
Ouders zien voordelen: Overblijf is prijzig, eenmaal halen en brengen, ouder kan werken

OCO_Tamar
Bewering school: ”Fout in CAO. Leraar 930 uur les geven, leerling 940 uur recht op onderwijs” Klopt dit?

AndreSteenhart
Bewering: ”Ziekenhuis 24 uur per dag open, verpleegkundige werkt 24 uur” Denkfout, appels en peren.

obsBijlmerhorst
Nee, dat is geen fout in de CAO hoor. Wel alom verkeerd toegepast. Maar goed lezen biedt juist kansen voor meer onderwijs.

OCO_Tamar
Bijeenkomst Narcis Querido zit er op. Sommige ouders kwamen als voorstander, maar gaan als tegenstander naar huis… Of andersom! Ouders geinformeerd, bijeenkomst geslaagd

OCO_Tamar
Schoolpersoneel tegen continurooster. Mooie afspraak: school is bereid mening ouders te checken aan de hand van een enquete @Narcis Querido

Pelagia de Wild
Wie zet voor- en nadelen van continurooster eens openbaar op een rijtje?

Meer artikelen over Blog