Islamitisch, levensbeschouwelijk en openbare basisschool bij elkaar

Geplaatst door OCO op 14 juli 2007

De brede school in Amsterdam-Zuidoost heeft een islamitische basisschool As-Soeffah, een openbare (De Bijlmerhorst) en een levensbeschouwelijke basisschool (De Polsstok) gehuisvest in één gebouw. De instelling bevindt zich in de D/E-buurt in de Bijlmer en heet daarom DE Brede School.
Ook de voorschoolpeuterspeelzalen van Swazoom maken deel uit van DE Brede School. Het is voor het eerst in Nederland dat een islamitische basisschool onder één dak huist met andere scholen.

De basisscholen As-Soeffah, Bijlmerhorst en Polsstok en de peuterspeelzalen behouden hun eigen identiteit. Zo heeft As-Soeffah een ruimte die wordt gebruikt voor de dagopening en gebeden.

Elke school heeft een eigen vleugel vanaf het gemeenschappelijke deel in het midden. Dit middengedeelte heet ‘de rug’ en gaat door als de spreekwoordelijke ruggengraat van de school. In totaal bestaat De Brede School uit duizend leerlingen.

In de gemeenschappelijke ruimte komen de kinderen bij elkaar voor feesten, theatervoorstellingen en workshops. ‘Hier volgen ze bijvoorbeeld cursussen yoga, streetdance of schilderen’, aldus Marijke Blijleven, adjunct-directeur van De Polsstok. Feesten als het Suikerfeest en Kerstmis zullen de scholieren samen vieren.

Gerelateerde onderwerpen

Meer artikelen over Blog