De kwaliteit van het leerlingdossier van uw kind

Geplaatst door OCO op 21 maart 2013

Heeft u een kind op een basisschool in Amsterdam? En bent u nieuwsgierig naar de kwaliteit van het leerlingdossier van uw kind? OCO bekijkt of het leerlingdossier van uw kind aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet.

HvA-student Sociaal Juridische Dienstverlening Lizz Bosma rondt haar studie dit jaar af met een afstudeeronderzoek. Zij doet dit onderzoek in opdracht van OCO. De hoofdvraag van haar onderzoek luidt: ‘Voldoen de voor dit onderzoek opgevraagde leerlingdossiers aan de gestelde kwalitetseisen?

Om de hoofdvraag te kunnen beantwoorden zijn Amsterdamse leerlingdossiers nodig. Voor het bekijken en beoordelen van deze leerlingdossiers heeft OCO de hulp van ouders nodig. Ouders hebben recht op inzage en het ontvangen van een kopie van het leerlingdossier van hun kind. Ouders kunnen er vervolgens voor kiezen om de informatie met derden te delen.

De gegevens zullen uiteraard alleen voor het onderzoek gebruikt worden en de gegevens van uw kind en uzelf blijven anoniem. Voor 26 juni 2013 ontvangt u het leerlingdossier van uw kind retour, met als bijlage onze feedback.

Wilt u een dossier aanleveren of heeft u vragen over dit onderzoek, neem dan  contact op met OCO.

Meer artikelen over Blog