Wat is een entreeopleiding?

Geplaatst door Kaja Sariwating op 27 februari 2019
Een entreeopleiding is een mbo-opleiding op maat. Heb je geen diploma van je middelbare school? Dan kan je beginnen met het volgen van een entreeopleiding. Je wordt opgeleid tot assistent. Je krijgt een officieel diploma, als je de opleiding afmaakt.

Vooropleiding

De opleiding is uitsluitend bedoeld voor studenten zonder een diploma van een vooropleiding. Heb je een vmbo-diploma? Dan is een entreeopleiding niets voor jou. Het is bijvoorbeeld bedoeld voor scholieren die zijn uitgevallen in het voortgezet onderwijs of scholieren in het praktijkonderwijs.

Duur

De opleiding duurt een half jaar tot een jaar, dat is voor iedere student anders. Iedere student heeft zijn eigen tempo. Je leert dingen die horen bij het beroep en je werkt aan je eigen ontwikkeling. Dat doe je vooral met praktijkgerichte opdrachten.

Diploma en doorstroom

De entreeopleiding staat ook wel bekend als mbo niveau 1. Dit is een beroepsopleiding. Je haalt een officieel mbo-diploma. Met dit diploma heb je recht om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 2 of een beroep uitoefenen.

Beroepen

Je kunt kiezen uit verschillende beroepen. In Amsterdam kan je de volgende entreeopleidingen volgen:

MBO College Aiport

MBO College Noord

MBO College Zuidoost

MBO College Zuid

MBO College Hilversum

MBO College Westpoort

MBO College Centrum

MBO College West

ROC TOP Start (locatie Wibautstraat)

Wellant MBO Amsterdam (Linneaus)