Wat is een entreeopleiding?

Geplaatst door Kaja Sariwating op 29 augustus 2023
Een entreeopleiding is helemaal op maat gemaakt voor jou. Heb je geen diploma van de middelbare school? Dan is dit jouw kans om met een entreeopleiding te starten. Hier leer je de basis en word je opgeleid tot assistent in een specifiek vakgebied. En het beste deel? Als je de opleiding succesvol afrondt, krijg je een officieel diploma.

Vooropleiding

De entreeopleiding is speciaal ontworpen voor jongeren zonder een diploma van een middelbare school. Als je een vmbo-diploma hebt, is deze opleiding niet voor jou. Dit is bedoeld voor degenen die bijvoorbeeld zijn gestopt met hun voortgezet onderwijs of praktijkonderwijs volgen.

Duur

Hoe lang de opleiding duurt, hangt af van jouw eigen tempo en situatie. Over het algemeen varieert het van een half jaar tot een jaar. Tijdens deze periode leer je de vaardigheden die essentieel zijn voor jouw gekozen vakgebied en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt voornamelijk via praktijkgerichte opdrachten.

Diploma en doorstroom

De entreeopleiding wordt ook wel aangeduid als mbo niveau 1. Dit betekent dat het een erkende beroepsopleiding is. Als je deze opleiding met succes afrondt, behaal je een officieel mbo-diploma. Met dit diploma heb je niet alleen toegang tot mbo-opleidingen op niveau 2, maar je kunt ook aan de slag in je gekozen vakgebied. Je hebt tal van mogelijkheden om verder te groeien!

Beroepen

Je kunt kiezen uit verschillende beroepen. In Amsterdam kan je de volgende entreeopleidingen volgen:

MBO College Aiport

MBO College Noord

MBO College Zuidoost

MBO College Zuid

MBO College Hilversum

MBO College Westpoort

MBO College Centrum

MBO College West

ROC TOP Start (locatie Wibautstraat)

Yuverta