Dag van de voorschool in Zuid

Geplaatst door OCO op 31 januari 2011

Vrijdagochtend 4 februari openen alle voorscholen in stadsdeel Zuid hun deuren voor een vrijblijvende kennismaking. Uw kind kan meespelen en er wordt geknutseld en gezongen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u met leidsters en leerkrachten over de voorschool praten en vragen stellen.

De voorschool is een programma vooral gericht op taalontwikkeling bij kinderen. Dit programma wordt aangeboden op een aantal peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zuid en loopt door in groep 1 en 2 van de basisschool. Daardoor komen kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 6 jaar op een speelse manier in aanraking met taal.

Vanaf januari 2011 wordt de voorschool in een peuterspeelzaal gratis aangeboden aan alle kinderen. Daarmee vervalt de ouderbijdrage. Met het gratis maken wil verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim de voorschool toegankelijker maken en een grotere doelgroep bereiken. Kukenheim:

“In Stadsdeel Zuid is een ruim aanbod aan voorscholen. Ik vind het belangrijk dat peuters in aanraking kunnen komen met het voorschoolprogramma omdat gebleken is dat het de educatieve ontwikkeling van kinderen sterk vergroot en ze daarmee een goede start kunnen maken op de basisschool.”

Simone Kukenheim zal tijdens de Dag van de Voorschool een bezoek brengen aan voorschool kinderdagverblijf Doenja en aan De Stern en Merkelbachschool (MFC). Het MFC, waar ook voorschoolpeuterspeelzaal Villa Fleur en voorschoolkinderdagverblijf Pompidou gevestigd zijn, viert op deze dag ook de feestelijke opening van de voorschool.

Zie ook de pagina over de voorschool op de website van Stadsdeel Zuid.