Welke websites geven informatie over het eindexamen?

Geplaatst door OCO op 12 mei 2014

Hieronder staat een overzicht van websites over het eindexamen. Ten eerste het LAKS gemaakt door scholieren zelf, dan enkele overheidswebsites met officiële informatie en tenslotte twee commerciële informatieve websites.

LAKS

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) komt op voor de rechten van scholieren en bewaakt daarbij ook de rechten van leerlingen om eindexamen te kunnen doen. LAKS verzorgt ook de landelijke klachtenlijn over de eindexamens.
www.laks.nl

Examenklacht.nl

Het LAKS verwerkt jaarlijks tienduizenden klachten over het eindexamen via telefoonnummer 020 524 40 66 of de website www.examenklacht.nl.

Mijneindexamen.nl

Website voor leerlingen gemaakt door het College voor Examens. Met het examenrooster per onderwijssoort, de slaag- en zakregeling, en algemene info en regels.
www.mijneindexamen.nl

CVE

Het College voor Examens (CvE) is verantwoordelijk is voor de centrale examens en staatsexamens in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is het CvE verantwoordelijk voor de examens rekenen en taal in het (middelbaar) beroepsonderwijs en staatsexamens Nederlands als tweede taal.
www.cve.nl

Examenblad

Alle wettelijk vastgestelde informatie over de jaarlijkse centrale examens in het VO (zoals examenprogramma, syllabi en, na afname, de correctievoorschriften en opgaven).
www.examenblad.nl

Eindexamen.nu

Examenantwoorden, nieuwtjes en informatie over eindexamens.
www.eindexamen.nu

Examen.nl

Deze website verzamelt tips en informatie over eindexamens: ervoor, tijdens en erna.
www.examen.nl